În acest weekend s-au disputat meciurile din etapa 13 a Superligii. Printre ele și derby-ul fotbalului feminin: Olimpia Cluj – ASA Târgu Mureș. ASA a fost până în sezonul trecut singura echipă care avea putere să îi pună probleme multiplei campioane Olimpia. Totul a culminat cu câștigarea Cupei României în mai 2016, un mic șoc în lumea fotbalului feminin românesc, având în vedere că Olimpia Cluj câștigase toate trofeele încă de la înființare. Dar lucrurile s-au schimbat, clubul ASA Târgu Mureș a intrat în insolvență, prin urmare și echipa feminină are de suferit. Dacă până în sezonul trecut îi sufla în ceafă Olimpiei, diferența de punctaj fiind dată doar de meciurile direct, sezonul acesta ASA a pierdut câteva meciuri la care nimeni nu se aștepta și se afla pe locul trei înainte de această etapă, la 14 puncte de lider.

Fetele de la Olimpia au luat partida în serios, ziceau că fetele din Mureș sigur o să joace cel mai bun fotbal al lor etc. Dar ASA s-a prezentat azi dimineață cu 8 jucătoare de câmp și un portar. Eu din solidaritate aș fi scos două jucătoare de la Olimpia, măcar numeric să se joace de la egal la egal, că din alte puncte de vedere clar nu mai poate fi vorba.

Partida a avut un scenariu de film dramatic. În minutul doi se accidentează Kinga Drăguș, portarul echipei ASA. Ea merge la spital, intră în poartă o jucătoare de câmp. Lidia Havriștiuc deschide scorul în minutul 14, iar în minutul 17 Andreea Voicu face 2-0 din penalty. După ce că sunteți o mână de oameni, mai comiteți și fault în careu?! În minutul 28 Cristina Carp marchează pentru 3-0. Se reia jocul și se accidentează încă o jucătoare de la ASA. Echipa rămâne în șapte jucătoare pe teren, iar arbitrul partidei este nevoit să fluiere finalul partidei, conform regulamentului, după doar 29 de minute. Prin urmare, Olimpia Cluj câștigă meciul la masa verde cu 3-0. Adică fix scorul de pe tabelă în momentul fluierului final.

Destul de trist. Dacă tot erau echipate, fetele de la Olimpia au făcut un tenis de picior, cât să simtă că au alergat după minge. Ce motivație poți să mai ai să te antrenezi zilnic, când nu ai cu cine să joci?! Și nu mai e vorba că nu ai cu cine să joci din punct de vedere calitativ și îți ții adversarul în jumătatea proprie, efectiv nu ai împotriva cui să joci pentru că nu iese la număr.

Bine că Andreea Părăluță și Brigitta Gődér, două prezențe constante la lotul național, au plecat de la ASA Târgu Mureș – câștigătoarea Cupei României, nu ASA Târgu Mureș – echipa care nu intră nici măcar cu 11 jucătoare pe teren. 🙂