Jucătoarea naționalei Laura Rus a organizat a doua ediție a turneului ce îi poartă numele. Dacă prima ediție s-a desfășurat la Bocșa, orașul natal, anul acesta turneul a avut loc la Reșița, unde pe 17 decembrie au intrat în competiție șase echipe: ACS Banat Girls Reșița, Real Craiova, Atletic Drobeta Turnu Severin în Grupa A și CFR Timișoara, Fortuna Becicherecu Mic, Sporting Banat în Grupa B.

Turneul a fost câștigat de Real Craiova, echipa câștigând trofeul pentru al doilea an consecutiv. Aceasta a învins-o în finala mare pe ACS Banat Girls Reșița cu scorul de 1-0, gol marcat de Andreea Dumitru. Locul trei a fost ocupat de CFR Timișoara care a câștigat cu scorul de 12-0 în fața echipei Fortuna Becicherecu Mic. Iar în meciul pentru locurile 5-6, Sporting Banat a trecut de Atletic Drobeta Turnu Severin cu scorul de 3-2.

Pe lângă medalii și trofee pentru câștigătoare, s-au oferit și premii individuale:

Cel mai bun portar: Francesca Kovacs – ACS Banat Girls Reșița

Cea mai tehnică jucătoare: Roberta Dimulescu – Real Craiova

Înaintea finalelor s-a jucat și un meci demonstrativ cu echipe mixte, pe teren aflându-se Laura Rus, Ștefania Vătafu, Adina Giurgiu, Robert Lupu (selecționerul naționalei de futsal) etc.

„Din păcate nu am mai putut organiza la Bocșa pentru că sala de sport este una foarte mică și nu se putea organiza la fel cum s-a organizat la Reșița. Îmi doresc să pot organiza acest turneu în fiecare an și cu siguranța o voi face! De asemenea, îmi doresc să se dezvolte și mai mult fotbalul feminin, ca echipele să aibă condițiile necesare pentru a practica acest sport, deoarece sunt foarte multe fete talentate, care au dovedit că și fetele pot juca fotbal.

Turneul a ieșit cum mă așteptam, bineînțeles cu ajutorul tuturor am făcut posibilă și a doua ediție a Cupei ”Laura Rus”. Am rămas foarte plăcut surprinsă de evoluția echipelor, fetele au dat dovadă de mult ambiție și dăruire.  

Vreau să mulțumesc încă o dată persoanelor care îmi sunt alături și mă ajută să fac posibilă organizarea acestui turneu în fiecare an. Pentru mine înseamnă mult să văd că încă există și persoane cu un suflet frumos și dornice să ajute fotbalul feminin” a declarat Laura Rus.

Competiția a fost organizată de Laura Rus și ACS Banat Girls Reșița, cu sprijinul administrațiilor locale din Reșița și Bocșa, al Casei Orășenești de Cultură Bocșa, al Consiliului Județean, al Asociației Județene de Fotbal, DJST Caraș-Severin, dar și al Federației Române de Fotbal.