Oficial s-a încheiat sezonul și în țările rămase, iar ultimele meciuri nu au avut un deznodământ prea fericit pentru stranierele noastre. Deși în Suedia se joacă (Andrea Herczeg), închei primul sezon de retrospectivă, iar dacă se întâmplă ceva notabil, voi scrie doar pe Facebook. 🙂

Elveția – Nationalliga B, Abstiegsrunde, etapa 7

FC Aïre-le-Lignon 1 – 4 FC Zürich Frauen U-21

În prima repriză echipa oaspete a dominat tota și a marcat de trei ori prin Elena Van Niekerk (dublă) și Annina Enz. Barbara Bösch a dus scorul la 4-0 în minutul 61, iar singurul gol al gazdelor a fost marcat de Mirela Jakupi spre finalul partidei. Daniela Gurz s-a aflat pe banca de rezerve în acest ultim meci din sezon. FC Aïre-le-Lignon coboară un loc și termină campionatul pe locul 5 cu 34 de puncte, menținându-se în liga a doua.

Italia, Cupa Italiei – finala

Brescia 0 – 1 Fiorentina

În prima ei finală de cupă, Fiorentina reușește să deschidă scorul și să marcheze singurul gol al partidei încă din minutul 5 prin Guagni, scăpată singură în careu. Brescia, aflată la a treia finală consecutivă, construiește și are ocazii, însă nu reușește să le concretizeze. Astfel, Fiorentina cucerește eventul (campionat + cupă). Camelia Ceasar a fost rezervă. Rezumat video.

Danemarca – 3F Ligaen, play-off, etapa 10

Brøndby 2 – 2 Fortuna Hjørring

Deși a pierdut campionatul cu o etapă înainte de finalul play-off-ului, Fortuna a mers hotărâtă să nu piardă meciul cu BrøndbyFrederikke Thogersen a deschis scorul pentru echipa oaspete încă din minutul trei de la marginea careului, avantajul fiind menținut până în minutul 41, când Sofie Svava a egalat cu un șut de la aproximativ 20 metri, după ce tot ea a recuperat mingea. În minutul 72 Rikke Sevecke a adus-o pe Brøndby în avantaj după ce s-a înălțat în careu și a lovit cu capul balonul venit din corner. Dar după doar șase minute, Florentina Olar pleacă spre poarta adversă și centrează, iar după o bâlbâială în careu Sarah Dyrehauge reușește egalarea. Brøndby câștigă campionatul cu 36 de puncte (face eventul, câștigând și cupa), Fortuna Hjørring este vicecampioană cu 32 de puncte, iar podiumul este completat de Skovbakken cu 17 puncte. Echipa Florentinei Olar a ratat obiectivele setate, dar urmează să joace în Liga Campionilor. Rezumat video.

Spania, Copa de la Reina – semifinala & finala

Atlético Madrid 2 – 0 UDG Tenerife 

Campioana Atlético a dominat partida încă din primele minute ale meciului, iar Priscila Borja a deschis scorul după un sfert de oră, în urma unei pătrunderi în careu. Scorul partidei a fost stabilit în minutul 27, María Estella trimițând cu pieptul în poarta proprie centrarea căpitanului Amanda Sampedro. Echipa din Madrid a dominat și partea a doua, ratând numeroase ocazii. Andreea Părăluță a fost rezervă. În cealaltă semifinală, Barcelona a învins-o pe Valencia cu 2-1, iar cele două se vor întâlni în reeditarea finalei de anul trecut. Rezumat video.

Foto: Atlético Madrid

FC Barcelona 4 – 1 Atlético Madrid

Barcelona a dominat primele minute ale partidei, dar portarul Lola Gallardo s-a opus în repetate rânduri deschiderii scorului. În minutul 30 însă, Atlético Madrid beneficiază de o lovitură de la 11 m și poate că partida ar fi avut un alt scenariu, dacă Sonia Bermudez nu ar fi trimis peste poartă. După alte câteva ocazii ale echipei din Madrid, Barcelona deschide scorul după o bâlbâială în careu prin Jennifer Hermoso, chiar înainte de pauză. La doar patru minute de la revenirea pe teren, aceeași Hermoso rămâne singură și o execută pe Lola Gallardo. Minutul 57 aduce golul Soniei Bermudez și putea relansa partida, însă după câteva minute Alexia recuperează după o greșeală în apărare și face 3-1. Cu nouă minute înainte de fluierul final, Barcelona atacă periculos din nou, apărarea respinge, dar al treilea șut al Aitanei intră în poartă și stabilește scorul final, echipele împărțindu-și trofeele în acest sezon. Andreea Părăluță a fost rezervă. Rezumat video.

Atlético Madrid a reușit un sezon extraordinar, iar fanii ei sunt alături atât la victorii, cât și la înfrângeri. Cadre surprinse la finalul partidei. 🙂

__

Foto 1: atmosfera de la meciul Brøndby – Fortuna Hjørring, la finalul căruia echipele și-au primit medaliile