Astăzi vom avea o retrospectivă mai scurtă, deoarece s-a luat pauză competițională datorată meciurilor amicale interțări. Dar avem vești bune: în campionatele în care s-a jucat, toate stranierele noastre au fost pe teren și au câștigat. Mai mult, în Cipru au scris și istorie!

Israel – Ligat Nashim, etapa 11

Bnot Netanya 0 – 3 Kiryat Gat 

După primele minute ale jocului, deja s-a simțit diferența de nivel între cele două echipe, liderul Kiryat Gat, cu Andreea Laiu titulară, a presat și atacat, în timp ce penultima clasată Netanya încerca să nu lase spații prea mari și să respingă baloanele. Nu i-a reușit prea mult, deoarece în minutul 11 Moran Fridman pătrunde, iar Bendel Dovrat deschide scorul. Portarul echipei oaspete nu a avut prea multe de făcut în prima repriză, în schimb Rubin Fortun de la Netanya și-a salvat echipa de la încă vreo 3-4 goluri. Repriza secundă a avut parte de același scenariu, Sivan Fhima punând-o deseori la încercare pe Fortun. Dar în minutul 62, Moran Fridman majorează scorul cu un șut superb de la 25 metri, iar 20 de minute mai încolo, aceeași Bendel Dorvat închide tabela la 3-0. Cu această victorie, Kiryat Gat își consolidează poziția de lider cu 25 de puncte, la 6 distanță de locul secund, Tel Aviv University Sport Club.

Cipru – First Division, etapa 10

Anorthosis 3 – 1 Apollon Ladies

Cu Olga Iordăchiuși, Ana Maria Stanciu, Mirabela Ristache, Alexandra Hornea și Mihaela Burtică pe teren, Anorthosis a scris istorie, învingând Apollon Ladies cu 3-1, această echipă fiind neînvinsă de 8 ani, dominând absolut toate echipele din Cipru. Primul gol a fost marcat de Elena Nearchou în minutul 11, dar la doar două minute distanță Danai Eleni Sidira reușește să egaleze. În minutul 63 Mirabela Ristache reușește să o readucă pe Anorthosis în avantaj, ca șapte minute mai târziu Ana Maria Stanciu să ducă scorul la 3-1 din penalty. Apollon a avut posesia balonului (58%), a avut 11 șuturi din care 7 pe poartă => 1 gol De partea cealaltă, Anorthosis a avut 8 șuturi, din care 4 pe poartă => 3 goluri. Cu această victorie, Anorthosis cumulează 22 de puncte și se află pe locul 2, la doar două puncte distanță de liderul Apollon. Este greu de crezut că mai există vreo echipă care să aibă puterea să o bată, pentru ca Anorthosis să aibă șanse să o depășească. Dar cine știe, poate jucătoarele lui Apollon vor avea o cădere după acest mare eșec.

Foto: Kerstin Ågren

Turcia – Kadınlar 1. Futbol Ligi, restanță etapa 7

Konak Belediyespor 4 – 0 Adana İdmanyurduspor

Konak pare că își revine după o perioadă oscilantă și câștigă clar primul meci jucat în acest an, cu Raluca Sârghe integralistă. Deocamdată se află pe locul 4 cu 15 puncte, la patru distanță de liderul Antalya Döşemealtı Belediyespor, dar mai are o restanță de jucat din acest tur. Săptămâna viitoare deja începe returul.

Italia – Serie A, etapa 10

Brescia 2 – 1 Mozzanica

După ce a pierdut cu Verona în etapa trecută, Brescia nu a avut un meci ușor nici cu Mozzanica. Titulară în poarta gazdelor, Camelia Ceasar a primit gol în minutul 6, la prima ocazie a oaspetelor, când Pirone centrează în careu, iar Giacinti, scăpată din marcaj, înscrie cu un șut ușor. Brescia nu reușește să își creeze șanse de a egala, iar în minutul 24 este salvată de transversală după șutul lui Stracchi. În minutul 32, Camelia se face remarcată prin intervenția sa, salvându-și echipa, după ce D’Adda alunecă în calitate de ultim apărător și îi da șansa lui Giacinti să sprinteze singură spre poartă. Minutul 36 aduce prima fază mai importantă a Bresciei, însă Girelli șutează peste poartă. Repriza secundă începe identic cu prima, Mozzanica fiind cea care are prima ocazie, dar aceeași Giacinti șutează peste poartă. În minutul 70, Brescia acuză un henț în careu, dar arbitrul nu vede, însă la doar trei minute distanță primește penalty pentru un henț comis de Locatelli, iar Girelli egalează ușor. Camelia își salvează din nou echipa în minutul 80, când respinge în primă fază, închizând bine colțul, Giacinti reușește să trimită din nou spre poartă, însă mingea se plimbă de-a lungul porții. În ultimele minute ale meciului, Brescia forțează al doilea gol și are ocazii mari prin Cernoia și Bonansea. În ultimul minut al meciului, după o minge respinsă prost de Stracci, Sabatino șutează frumos și aduce cele trei puncte echipei sale. Brescia profită și de înfrângerea Veronei (3-2 cu Roma) și urcă din nou pe locul 2 cu 27 de puncte, la 6 distanță de Fiorentina. Rezumat video.

Spania, meci amical

Sporting Huelva 1 – 0 Cadete Masculino Club Deportivo 1889

Elena Pavel a fost integralistă în meciul amical jucat și câștigat de Sporting Huelva în compania echipei de juniori a Clubului Deportivo. Singurul gol al partidei a fost marcat de Nayeli Rangel în minutul 70. Laura Rus nu a jucat din cauza unei accidentări la mâna stângă.

Ungaria, turneu de fotbal în sală

Vecinii au organizat în acest weekend un turneu de fotbal în sală la care au participat toate echipele din prima ligă. Fără Brigitta Gődér (aflată cu naționala în cantonament), dar cu Dorka Dénes, Csilla Sárosi și Kristina Szőke-Nagy, ETO FC a încheiat prima zi cu o singură înfrângere în fața lui Ferencváros (4-0, 0-0). A mai jucat cu Honvéd (3-0, 0-0) și Kóka (2-0, 2-0). A doua zi, a câștigat semifinala cu Viktória (2-0), însă a pierdut finala cu 2-0 în fața MTK Hungária. Astfel, a terminat turneul pe locul secund.

Foto: Baricsa Gábor