Ieri seară, la finalul ultimei etape din play-off-ul campionatului din Israel, Andreea Laiu a ridicat deasupra capului trofeul de campioană, alături de colegele de la Maccabi Kiryat Gat. Matematic, este campioană de câteva săptămâni, jucând practic ultimele meciuri fără emoții, echipa fiind într-o continuă sărbătoare. Acesta este primul titlu al echipei Maccabi Kiryat Gat, înființată în 2010.

Kiryat Gat s-a instalat pe primul loc al clasamentului după etapa a șaptea și nu a coborât de acolo decât atunci când i s-au luat niște puncte pentru nefolosirea junioarelor. Lucrurile au revenit la normal după recurs, iar echipa încheie campionatul cu 57 de puncte din 24 de meciuri, având 18 victorii, 3 egaluri și 3 înfrângeri. În total a marcat 74 de goluri și a primit 17. Vicecampioană este FC Ramat Hasharon cu 47 de puncte, iar podiumul este completat de ASA Tel Aviv University cu 45. Din păcate, Kiryat Gat a ratat calificarea în finala Cupei Israelului, pierzând semifinala în fața rivalei din Tel Aviv.

Andreea Laiu a început ca titulară toate cele 24 de meciuri, iar în 19 a fost integralistă. Ea a marcat în acest sezon 13 goluri, dintre care 11 în campionat și două în cupă.

„Sezonul acesta în Israel a fost mai strâns, mai multe echipe luptând pentru campionat și calificarea în Liga Campionilor. Am avut un sezon bun ca echipă și asta s-a demonstrat prin câștigarea campionatului. Am avut un sezon ok din punct de vedere personal. Nu pot spune că a fost cel mai bun an al meu, dar cu ajutorul coechipierelor am reușit să revin.

După ce anul trecut am câștigat Cupa Israelului, anul acesta ne-am propus să facem dubla, dar nu am reușit. Am luat campionatul înainte de terminarea play-off-ului, iar asta ne-a scăzut din concentrarea pentru câștigarea cupei. Pentru sezonul 2017-2018 sperăm să facem o surpriză frumoasă în Liga Campionilor și, pentru prima dată în Israel, să existe o echipă feminină trecută de grupele preliminare. Sper să se întâmple cu Maccabi Kiryat Gat” a declarat Andreea Laiu pentru Și fetele joacă fotbal.

__

Foto: FC Kiryat Gat