Toată ziua de ieri m-am gândit la concertul Nneka de la Airfield Festival, a fost concertul pe care l-am așteptat cel mai mult.

Am ajuns înapoi pe Aerodromul Măgura pe la 19 fără și am prins ultimele melodii de la NOPAME. Nu știu dacă Petra Acker face parte din trupă sau nu, dar combinația sună bine de tot.

De câteva luni tot așteptam să am ocazia să o ascult live pe Lucia alături de Muse Quartet și, cum nu am prea mai avut drum la București, ieri a venit momentul. La sfârșitul anului trecut, a lansat albumul Silence, unul din albumele la care mă întorc mereu cu drag. Lucia este simpatică, ne-a spus că este o persoană tristă, de aceea toate piesele ei sunt triste. Dar, oricât de triste ar fi melodiile, vocea ei și căldura din ea, îți dau o stare de bine. Iar această voce, combinată cu viorile fetelor de la Muse Quartet, mi-au făcut pielea de găină instant.

Noroc că am observat pe Facebook că s-a schimbat ordinea la scena hip hop și, după o poză cu apusul, m-am bucurat de încă un concert CTC. Băieții au făcut show, ca întotdeauna, au transmis publicului energia lor. Alături de ei, a urcat pe scenă și Carbon, urmat de Nwanda. Cox, Interzis nefumătorilor, Ambrozie, Bula mea, Globul de cristal, Fugi și multe altele au încântat publicul, care a cântat vers cu vers toate piesele. Iar Deliric ne-a anunțat că vara asta iese, în sfârșit, albumul cu Silent Strike.

Am ajuns la timp la Main Stage pentru Arrows de la The Amsterdams, după care, de la îndepărtare am ascultat Snowgoons. În afară de „make some noooise” nu am rămas cu nimic. Din nou, noroc că am intrat pe Facebook și am văzut că s-a schimbat ordinea la Main Stage. Așa că nu m-am mai dus la Immortal Technique să văd dacă îmi intră în playlist pentru că Robin and The Backstabbers s-a schimbat cu Nneka și urma să îmi ascult una din artistele favorite.

Nneka a mers mai mult pe piese pe simțite, vorba celor de la Radio 21. Nu am dansat prea mult. Am preferat să stau și să simt piesele pe care le cântă. Și mi-a făcut pielea de găină din momentul în care a intrat pe scenă. Știam că are o voce minunată, dar a fost…wow. Publicul s-a dezlănțuit pe Heartbeat, dar și atunci…am preferat să ascult. Aș vrea să pot să scriu mai multe despre concertul Nneka, dar încă sunt în starea pe care mi-a transmis-o și în afară de „A fost foarte frumos!” nu pot. A fost pentru sufletul meu și rămâne acolo. 🙂

___

Noroiul s-a uscat, pe timpul zilei e super. Noaptea te mai ia prin surprindere, dacă nu ești atent pe unde calci.

A început weekend-ul, deci este din ce în ce mai multă lume și atmosferă din ce în ce mai faină.