„White Palace – Dark Story” – o campanie de succes a Muzeului Național Brukenthal
Scriam la începutul lunii martie de campania „White Palace – Dark Story” inițiată de Muzeul Național Brukenthal, o campanie de conștientizare a publicului cu privire la starea de degradare și a necesității restaurării Palatului Brukenthal.
Campania a fost structurată modular, pe trei teme principale:
Martie – piatra (problemele de conservare și necesitatea restaurării elementelor de arhitectură și structurilor din piatră precum portalurile, ancadramentele din piatră ale ferestrelor și lucarnelor, soclul clădirii din prima curte interioară);
Aprilie – saloanele de recepție (problemele de conservare și necesitatea restaurării parchetului, tapetului pe suport de mătase și a tapetului pe suport de hârtie, deschiderea salonului oriental din aripa de nord);
Mai – fațada secundară a Palatului Brukenthal.
Pe 31 mai s-a încheiat campania cu următoarele cifre:
– 4 evenimente: Târgul European al Castelelor – Hunedoara, Noaptea muzeelor la Palatul Brukenthal și două expoziții;
– 2 proiecte educative în colaborare cu Liceul de Artă din Sibiu și Departamentul de Jurnalism din cadrul ULBS;
– 4 scurtmetraje: 3 filme în cadrul campaniei lansate în fiecare zi de 1 a lunilor martie, aprilie, mai și 1 film ce documentează desfășurarea proiectului, lansat astăzi. Aceste filme le puteți viziona atât pe pagina de Facebook a Muzeului, cât și pe YouTube;
– Reach de 126.798 pe Facebook, creștere a numărului de aprecieri (416) și creștere cu 30% a vizitatorilor unici pe site-ul Muzeului.
– Echipa campaniei a fost alcătuită din 9 persoane, cărora li se adaugă 15 angajați ai Muzeului cu atribuții ocazionale și un număr de 11 voluntari.
– Toate acestea au dus la un număr de 17.520 de semnături ale petiției, dintre care 4.113 online și 13.407 la sedii, probabil petiția unei instituții de cultură din România cu cel mai mare număr de semnături.
În concluzie, campania „White Palace – Dark Story” a Muzeului Național Brukenthal a fost una de succes, dar potrivit declarației managerului, Prof. Univ. Dr. Sabin Adrian Luca, acum urmează partea mai grea, și anume conștientizarea Guvernului României asupra importanței restaurării Palatului Brukenthal.
Notă: Datele prezentate au fost preluate din raportul campaniei făcut public pe pagina de Facebook a Muzeului Național Brukenthal.