Runaway John, pe numele său Ionuț Tecuceanu, a plecat din România în octombrie 2012, după ce și-a dat demisia din postul de consultant de PR. A lucrat aproape șase ani în domeniu și în câteva minute a decis că vrea să plece din București și să se mute în Amsterdam.

Runaway John
Runaway John

Și-a mutat garsoniera din București într-un rucsac de munte, și-a luat chitara și a plecat. După ce l-a ascultat de multe ori în aceeași zi pe Passenger cu Let her go, a decis că vrea să facă muzică într-un mod mai serios. În martie 2013 și-a luat licența de muzician de stradă în Amsterdam, iar în septembrie 2013 s-a mutat în Dublin, unde și-a dat seama că are șansa să crească și iese de 3-4 ori pe săptămână să cânte pe Grafton Street, loc renumit pentru artiștii de stradă.

În ultimii ani a compus peste 40 de cântece și a decis că vrea să lanseze un EP. Dar avea nevoie de ajutor, astfel s-a gândit să lanseze o campanie de crowdfunding pe Kickstarter, unde trebuia să adune suma de 7.000 euro pentru înregistrare, mixare, masterizare și printare. Oamenii din online, relațiile sale de când lucra în domeniul de PR, l-au ajutat foarte mult, astfel a adunat 8.135 euro, în ultima zi strângând nu mai puțin de 4.500 euro cu ajutorul acestora.

Astăzi acest proiect s-a concretizat prin lansarea unui album, și nu a unui EP. Acesta se numește Un-Settling, conține 7 melodii și a fost lansat astăzi. L-am ascultat în timp ce scriam acest articol și vă spun: este foarte frumos! Toate cele 7 piese au o linie melodică liniștită, chitara îmbinându-se perfect cu vioara și cu nai pe alocuri, iar vocea lui Ionuț intră perfect pe ea.

Tracklist Un-Settling Sursă foto: Facebook
Tracklist Un-Settling
Sursă foto: Facebook

Albumul este disponibil pe Bandcamp, de unde poate fi și cumpărat. Urmează pe iTunes, Spotify, Deezer etc.