Roxana Oprea s-a întors accidentată din deplasarea naționalei în SUA din luna noimebrie. În al doilea meci jucat în fața campioanei mondiale s-a văzut deja că nu se simte prea bine. Întoarsă în țară, a aflat că are pubalgie, la sportivi aceasta fiind cauzată de dezechilibrul între masele musculare situate deasupra și dedesubtul articulației oaselor iliace. A urmat o pauză în care a făcut fizioterapie, dar durerile au persistat, iar Roxana nu a făcut cu Olimpia Cluj deplasarea la Iași pentru ultimul meci al turului cu Navobi Iași.

În luna ianuarie, după cantonamentul naționalei în Spania, s-a încheiat și contractul cu campioana României, iar Roxana a decis să plece în Elveția pentru a juca la FC Aïre-le-Lignon. Durerile însă nu au dispărut și, când s-a reluat campionatul, Roxana un meci era titulară, un meci stătea pe bancă, pentru a nu forța și pentru a nu se accidenta și mai grav. Și, pentru că din punct de vedere fizic lucrurile nu au evoluat în bine, a decis să ia o pauză de câteva luni pentru a se recupera complet.

„O să fac o pauză până la vară, apoi în funcție de cum mă simt o să văd ce fac. Am decis să iau pauză pentru că am nevoie să îmi revin atât fizic, cât și psihic. Dar mai ales fizic. Prin urmare, am decis să vin în Germania, aici aflându-se una dintre cele mai bune prietene și mătușa mea. Am vrut să fac neapărat o schimbare, de aceea am preferat să nu vin acasă în România. Aici mă simt liniștită și împăcată, oarecum” a declarat Roxana Oprea.

Zilele următoare Roxana va consulta și un medic din Germania pentru a vedea exact ce este de făcut. Noi îi urăm o pauză benefică și o revenire cât mai rapidă pe gazon! 🙂