După semifinala cu Belarus în care România nu a făcut un meci prea bun, lucrurile s-au schimbat drastic în finala mică jucată în fața Ungariei. Pe o temperatură trecută de 30 de grade, fetele au făcut un meci mare, un meci în care au pasat mult mai bine, au construit faze și au avut ocazii de gol. Din păcate, Ungaria a întors scorul în ultimele 20 de minute ale meciului și a câștigat cu 3-2.

România: 1. Andreea Părăluță (12. Linda Kajtar 57’), 4.Erika Geréd, 6. Kinga Barabási, 9. Claudia Bistrian, 11. Nina Anca, 14. Barbara Bartalis, 15. Maria Neacșu (8. Elena Răduc 45’), 16. Bianca Sandu (13. Iulia Săvescu 52’), 17. Iuliana Obreja (10. Mădălina Boroș 68’), 19. Andrea Herczeg (7. Nicole Piperea 68’), 20. Brigitta Gődér. Antrenor: Mirel Albon

Din lot mai face parte Cristina Boldeiu, însă nu a putut juca.

Primele minute au fost de tatonare, ambele echipe testând apele, fără să ajungă periculos în fața porții, dar Ungaria a ținut mai mult de balon. În minutul 15 Fenyvesi a șutat de la peste 25 m, balonul trecând puțin pe lângă bară, apoi în minutul 23 Iuliana Obreja, câștigând duelul cu adversarul direct, a scăpat spre poartă, însă a șutat peste. Aceeași Obreja a ratat o ocazie foarte bună, după ce Bianca Sandu a pătruns pe partea stângă, driblându-și adversarele în minutul 28.

După ce în minutul 36 Brigitta Gődér a recuperat balonul și a sprintat spre poartă, dar a pierdut posesia, a urmat faza din minutul 38, când Bianca Sandu primește de la Barabási, pătrunde în careu, driblează portarul și deschide scorul. Ungaria nu a stat prea mult pe gânduri și a plecat în căutarea egalării, având câteva ocazii bune până la pauză, însă Andreea Părăluță a avut intervenții foarte bune.

Gazdele au început hotărâte și repriza a doua, dar Părăluță a apărat bine în fața lui Magyarics, apoi Tóth. Dar vine minutul 56, când Iuliana Obreja scapă de adversar, vede portarul ieșit și șutează de la 28 m, dublând avantajul României cu un gol superb. La doar câteva minute, Fenyvesi putea reduce din diferență cu un gol tras la indigo, însă mingea a trecut peste poartă. Kajtar, intrată în locul lui Părăluță, a greșit pasa, dar unguroaicele au fost luate prin surprindere de minge și nu au reușit să profite de ocazie, Linda reținând în final balonul.

În minutul 72 Henrietta Csiszár a scăpat de marcaj, Linda era ieșită din poartă mai mult decât trebuie, reușind astfel să o lobeze și să reducă din diferență. În minutul 75 Brigitta Gődér a avut nevoie de îngrijiri medicale și nu a mai putut continua partida, România fiind nevoită să joace ultima parte a meciului în 10, selecționerul Mirel Albon nemaiavând schimbări la dispoziție.

Astfel, fetele au tras de ele să termine meciul cât mai bine și au mai avut ocazii. În minutul 80 Claudia Bistrian i-a luat fața Anitei Pinczi, dar s-a grăbit și a șutat peste poartă. Apărarea noastră e făcută însă șah-mat în minutul 82, când Nagy Ágnes marchează pentru egalare, iar după doar două minute Anita Pinczi îi centrează lui Csiszár, care lovește cu capul și aduce victoria Ungariei.

A fost o foarte mare realizare pentru noi, eu sunt foarte mulțumit de ceea ce s-a întâmplat astăzi. Nu cred că rezultatul este foarte important. Am avut o singură jucătoare din primul 11 obișnuit, Andreea Părăluță, și Brigitta Gődér din 18 convocate constant, și foarte multe jucătoare noi, multe junioare, din păcate am avut și probleme cu accidentările și îmbolnăvirile, dar într-o săptămână fetele au înregistrat un progres vizibil. Sunt foarte mulțumit că au încercat și în foarte multe momente au reușit să pună în practică ceea ce am exersat la antrenamente. Îmi dă foarte mari speranțe de viitor că vom avea un lot mult mai larg și o arie de selecție mult mai mare pentru campaniile de calificare ce urmează” spune selecționerul Mirel Albon.

Mi-aș dori ca jucătoarele care au o experiență mai mare, selecții mai multe la națională, să aibă o atitudine similară cu cea de astăzi a acestor fete. Sunt câteva care nu au efectuat niciun antrenament înainte de această convocare, astăzi au făcut un efort fantastic pe o căldură greu de suportat și cred că poate fi un model pentru toate jucătoarele din România. Sunt convins că vor fi prezente pe lista jucătoarelor convocate la meciurile din preliminarii mai multe nume din cele care au jucat la Balaton” a mai spus domnul Albon.

România termină ediția a cincea a Balaton Cup pe locul patru, iar Ungaria pe locul 3. Serbia s-a distrat în finala mare cu Belarus și a câștigat cu scorul de 6-1.