Săptămâna aceasta am fost surprinsă. Surprinsă de cât de frumoase pot fi unele melodii, dar și de cât de oribile pot fi altele. 🙂

Francisca – OMG: Oh my, oh my God, ce e asta? „Învârte-mă pe degete, așa cum faci cu toate fetele….. Aprinde focu’, unde e norocu’, la el îmi stă inima și tocu’”. Melodia asta are versuri atât de proaste, încât mă lasă fără cuvinte. Francisca nu m-a convins până acum cu melodiile ei, doar Piatra de pe inimă fiind mai de Doamne ajută, dar asta pentru că e mâna lui UDDI acolo.

Leya D. feat. Kalif – Karma: aș fi zis de Kalif că e străin, dar apoi a intrat în clip și e băiețaș român de cartier, cu maieu și geacă de iarnă, și îl cheamă Constantin. Dacă tot au filmat clip la Castelul Cantacuzino, zic că puteau face mai mult de atât. O poveste, ceva.. Nu înțeleg de ce melodia se numește Karma. Versurile nu explică titlul, m-am chinuit să ascult melodia de trei ori și să încerc să înțeleg, dar nu am reușit.  

Eli ft. Nico –  Apă și foc: Nico o dă în bară după În locul tău. Piesa e un clișeu. Tu apă, eu foc. Tu soare, eu lună bla bla. Păcat de vocile lor, puteau face mai mult. Și instrumentalul ăsta merita mai mult. Dar asta e..poate data viitoare.

Sonny Flame – Mi-ai mâncat zilele: îmi place când unii artiști își scriu Summer Hit sau ceva cu Hit în denumirea clipului de pe Youtube și piesa e praf și nu face mult vizualizări. La manele nu dai greș, dacă scrii asta, dar Sonny Flame…mai bine te abțineai. În anii trecuți a avut câteva hituri, acum mi se pare că scoate melodii de umplutură pe bandă rulantă. Decât să scoți prostii, mai bine aștepți să prinzi ceva ca Sale el Sol sau ceva.

Adi Cristescu ft. Cortes – Fără pilot: melodia ar fi fost mult mai bună fără Cortes. Clar mult mai bună. Strică tot cu încercarea lui de rap, chiar dacă durează puțin. Adi Cristescu dă una caldă, una rece, depinde cu cine colaborează (Cortes, Connect-R, Nico, UDDI, Elena Gheorghe etc), dar pe cont propriu cred că i-ar merge și mai bine. Adică ar face ceva mai de calitate.

Carmen ft. Doddy – O baladă: Carmen e o fată cu atâta potențial și îl consumă pe melodii ca cea de acum..are prezență scenică și ce e cel mai important: are voce. Sunt curioasă cum ar suna o piesă compusă de Kazibo și interpretată de ea. Deocamdată o ascultăm cu versuri de Doddy…

Akcent ft. Lidia Buble – Serai: Akcent a lansat zilele trecute și albumul Love The Show. Album care nu m-a dat pe spate deloc. Bine, Akcent nu mă mai dă pe spate de la Jokero încoace, dar e partea a doua. Adrian Sînă merge în continuare pe combinația de spaniolă, engleză, una de succes de altfel. Respect munca lui și succesul pe care îl are, nu zic că muzica pe care o face nu e bună, doar că nu e genul meu.

Andreea Bălan – Zizi: m-a înnebunit „dansul bucuriei – zizi” în ultimele săptămâni, iar Andreea nu a reușit decât să mă râcâie pe creier cu repetarea Zizi în melodie. E enervant. În rest, melodia merge…e veselă, ritmuri de vară etc, dar prea mult zizi.

Oana Radu & Dr. Mako ft. Doddy – Stai: m-a surprins melodia asta. Nu e genul meu, dar e mult mai bună decât celelalte melodii ale Oanei, gen Oachenaido. Să zicem că aici Doddy a avut o influență pozitivă. Și instrumental bun, și versuri bune. Chiar și la clip se vede că e altă mână, cea a lui Ionuț Trandafir de la Trandafilm, unul dintre cei mai buni producători de videoclipuri din țară, la momentul actual.

Zhao – Aprindem Noaptea: e o melodie să îi zic..fierbinte, doar Zhao aprinde noaptea. Merge puțin în stilul lui Nane, dar cu amprenta proprie. Zhao pregătește un album, din câte am văzut, și abia aștept să ascult pentru că îl urmăresc de prin 2011 și se simte o evoluție, mai ales de când e în gașca Okapi.

FREIA – Wasted: nu are prea multe versuri, dar beat-ul e bun și e altceva decât ce se aude prin România. E un proiect nou, încă nu se știu foarte multe detalii, dar începutul e promițător.

Vescan ft. Florin Ristei – Las-o…: melodia mă trimite cu gândul la cele vechi ale lui Vescan. Vocea lui Florin se potrivește foarte bine pe refren, iar Mahia Beldo a venit cu un instrumental foarte bun. Cât despre versurile lui Vescan..aș vrea să dai click pe melodie, apoi Show more și le vezi acolo. Strofe întregi care nu se repetă. Câte piese de pe radio au atâtea versuri? Nici măcar una. Câte piese de pe radio au puține versuri care se tot repetă? Majoritatea.

The Amsterdams – Arrows: nu mi-a venit să cred când am auzit-o. Este mult prea bună, este mult prea din alt film. Abia aștept să ascult albumul băieților și să îi văd apoi la Airfield Festival. Piesa îmi dă o stare de bine, e așa..chill, dar mă umple și de energie. E genul de piesă pe care aș putea să o ascult o zi întreagă fără să mă plictisesc de ea.

Feli – Va urma: cu siguranță cea mai frumoasă melodie a săptămânii. M-a prins de la prima audiție. Totul la superlativ: versuri, muzică, clip..tot. Iar vocea lui Feli e atât de puternică și transmite atâta emoție. Abia aștept să ascult varianta live. Îmi sună foarte cunoscută melodia, între timp am văzut că e și în reclama Lidl, dar nu de acolo o știu pentru că nu mă uit la TV. Dar asta contează mai puțin. Contează că Feli ne-a oferit o melodie atât de bună!

_____

J&B Romania a venit cu o treabă nouă și bună: Blending Spirits. Adică ia artiști mainstream și underground, iar aceștia fac schimb de melodii, își „blenduiesc” stilurile. După ADDA și Macanache, le-a venit rândul lui Alex Velea și Robin and The Backstabbers. Dacă primul a transformat Sat după sat într-o piesă ieftină, în stilul său caracteristic, Robin and The Backstabbers au făcut din E vina mea o capodoperă!

_

Bonusul de săptămâna aceasta vine de la Goo Goo Dolls, cu un single de pe albumul ce urmează să fie lansat pe 6 mai.