După o pauză destul de lungă în care nu am avut timp să ascult toate melodiile nașpa apărute și să scriu despre ele, revin în această săptămână cu retrospectiva muzicală.

Jon Băiat Bun ft. Rashid & Alex Velea –  S.R.L. lu’ Jon: din piesa asta am înțeles doar că Jon are S.R.L. Iar din clip că are multe telefoane și bani. Cam atât.

DJ Layla ft. Mălina Tănase – Don’t Go: are puțin din Sanna Nielsen – Undo (la partea cu You and I), dar mult mai mult din Alan Walker – Faded pe partea de instrumental la refren. Melodia nu e rea deloc, dar prefer să ascult Faded, decât să o ascult pe asta și să am impresia că ascult Faded.

Doddy ft. SHIFT – Figura: prea J Balvin melodia asta. Și după ce am ascultat albumul lui  SHIFT, Adevărul, cu melodii foarte bune și unele mai puțin bune, piesa asta e 0 pentru mine. Versurile sunt cele tipice de România, ieftine și ușor de reținut, iar instrumentalul un reggaeton din ăsta mioritic.

DJ Take ft. Lore – Burn it: credeam că a trecut perioada în care apăreau DJ români ca ciupercile, dar se pare că nu. Ca și la Don’t Go, ai impresia că ai mai auzit piesa asta de n ori înainte, nu are prea multe chestii originale.

Ciprian Robu – What is Love: poate pentru unii acest remake este bun, incredibil, ar dansa în cluburi, dar eu dacă aș auzi-o, m-aș așeza. În schimb, pe piesa originală m-aș distra de zici că e hitul anului. Acest remake devine monoton, plictisitor la un moment dat. Nu are ceva așa oau.

Cliff Kido & Johnny King – Daniella: Johnny King a avut Izabela cu Skizzo Skillz, acum e cu Daniella, prima fiind mult mai bună. Are versuri stupide, instrumentalul are părți bunicele, dar nu salvează restul.

Gloria – My love: începuse bine, dar mi-a adus aminte de melodiile din 2009 – 2010. Același stil, același gen de versuri. Iar la clip…prefer să mă abțin.

EL Radu – Replay: piesa asta ar fi sunat mult mai bine dacă avea ceva explozie pe refren. A trebuit să ascult de două ori ca să îmi dau seama care e refrenul. A trecut pur și simplu pe lângă urechea mea. Nu iese cu nimic în evidență, nici măcar cu chitara aceea care vrea să dea un iz mai latino.

Glorya ft. Balkan – Cenușăreasa: aoleu ce refren de manea. Versurile Gloryei vor să fie așa mai motivaționale, gen ADDA, dar la un nivel de cartier, iar Balkan, rapper wannabe, e pe lângă total… „Cenușăreasa e doamna de la NASA”???? Ce-i cu rimele ăstea? Nu știu nici ce ar trebui să îmi transmită clipul.

Eli ft. Adrian Popovici – Ce vrei tu: bun, avem dansatori și avem luptători, la fel ca în clipul lui Amir – J’ai cherché. Doar că la Amir o fată făcea box. Piesa e bunicică, dar versurile sunt deja un clișeu. Dacă nu sunt versuri de dragoste, fie de fericire, fie de tristețe, sunt din ăstea motivaționale. 

AMME – Muchacho: nu știu de ce, dar cred că mă așteptam la mai mult de la Mellina ca și producător al acestei melodii. Bine, poate că ea nu ar cânta așa ceva, produce bombe de genul pentru alții, dar totuși…. e din aia super ieftină. Și ca versuri, și ca instrumental.

Miss Mary – Find me: noroc că îi citești pe buze în clip, dar dacă nu vezi clipul ai impresia că îl strigă pe Fane pe refren. Instrumentalul, fără partea de după refren, sună bine, mai deep house internațional așa, dar nu salvează piesa pentru mine.

Puya & Vescan – Baeram: după superhitul Las-o, urmat de Tic Tac, în care chiar transmitea ceva în stilul lui, Vescan lansează bomba asta alături de Puya. Una caldă, una rece. Dar asta rece e….nașpa rău. Cel puțin pentru mine.

Maxim – Te trag: primul single în noua formulă a trupei. Băiatul nou, cu păr lung și pălărie vrea să fie mai Hozier așa. L-au păstrat pe băiețașul care are momentul lui de „glorie” cu o strofă mai rap, ca în toate piesele, dar live nu e niciodată sigur pe el, oricât de macho vrea să fie prin clipuri. Piesa sună mai bine decât mă așteptam, parcă stilul acesta face ca grupul țintă să includă și persoane 18+. Dar, în continuare, mai copiază câte ceva de la One Direction. De data aceasta, clipul History.

Zhao – Am da’ n-am: melodia e ok, dar după piese ca Greu de iubit sau Asasin, cred că așteptam altceva de la Zhao. Dar e în stilul acela caterincos al lui, cu versuri adevărate, ca întotdeauna. Iar vocea adițională a fiului lui, Matteo, o face mai simpatică. Oricum, aștept cu nerăbdare albumul lui sub egida Okapi Sound & Universal Music Romania.

Proconsul – A mea și-a ta: melodiile celor de la Proconsul nu sunt chiar cele pe care le-aș asculta zilnic în căști. Sunt frumoase, transmit emoție șamd, dar nu sunt genul meu. A mea și-a ta parcă e altfel față de ce au scos în ultimii ani. Are un refren care îți rămâne în minte după a doua – treia ascultare, iar instrumentalul este frumos, chill așa. Poate că urechea mea ar fi dorit ca la 3:40 să fie mult mai exploziv. Clipul este ok, iar finalul m-a luat prin surprindere, nu mă așteptam să apară fata la rulotă.

Cred Că Sunt Extraterestru – Nu poți să ceri: CCSE au instrumentale din ălea de te bagă în transă. Mă așteptam la mai multe versuri, ca și toată lumea, dar e o melodie bună, mai ales de ascultat în căști. E așa chill. Bine, nu se compară cu Start Rec sau Floare de maidan, dar trebuie să recunoaștem că băieții fac treabă bună în continuare.

Click ft. Iolanda Boban & Dj Undoo – Iubesc: Click lansează albumul pe 1 iulie și abia aștept să îl ascult. Tot ce a lansat Click până acum a fost pe gustul meu pentru că el compune cu sufletul și alege în continuare să facă muzica în stilul lui, nu atât de comercial. Uneori ascult piesele de pe vremea Camuflaj pentru că mi-a plăcut și, în continuare, îmi place foarte mult chimia dintre Blazon și Click, dar sună bine și separat. Bine, sincer, refrenul cred că ar suna mai bine cu altă voce sau cântat în alt stil. Ceva nu îi place urechii mele, dar oricum, piesa e bună.

Vița de Vie – Pe plajă-n Vamă la 5: melodia m-a prins și mi-a dat o stare de bine încă de la prima audiție de acum vreo lună, când am primit-o prin newsletterul VdV. Până acum mi-au plăcut toate piesele lansate și care sunt incluse pe noul album al trupei, lucru la care nu mă așteptam deloc. Dar băieții fac treabă bună și îmi dau o nouă piesă de adăugat în playlist. La fel ca la piesa Luna și noi, care m-a lăsat fără cuvinte, nu știu ce să mai zic la piesa asta. E prea bună.

Ca bonus dau un album întreg pentru toată perioada de pauză. 😀 Gentleman a lansat albumul Conversations în colaborare cu Ky-Mani Marley.