După câteva luni de pauză, am hotărât să revin cu retrospectiva muzicală a săptămânii, așa rămân și eu la curent cu muzica românească. 😀 Fără alte introduceri, în săptămâna care a trecut au fost lansate următoarele melodii:

YorGa ft. Brighi – After Party: instrumentalul este foarte fain, datorită lui mă așteptam la mai multe de la melodie. Dar nu a fost să fie…Nu prea înțeleg legătura între versuri și clip, având în vedere că el cântă despre after party, dar el e la party. Sau un fel de party.

Alessio Paddeu – Take my hand: din câte am văzut pe Facebook, Alessio a participat în 2014 la X Factor, a ajuns până în finală. Am căutat să văd cum cântă live și am rămas plăcut surprinsă, are voce foarte bună. Acum a semnat cu Cat Music și a scos piesa asta, cu variantă și în italiană. Melodia e foarte bună, dar e din alt film. Nu e pentru România, nu e stilul comercial care să prindă aici. 🙂

Human – Radioactive: Human este un proiect proaspăt lansat în România, care combină diferite stiluri, de la jazz, electro, până la indie-rock. Sună foarte bine melodia și mă bucur că se promovează și astfel de muzică la noi. Recunosc că m-a cam prins, probabil pentru că e ceva fresh.

LLP & Emil Lassaria feat. Caitlyn – Africa: știu că se vrea a fi ceva cu tentă africană, dar mi se pare atât de manelistică. Probabil din cauza modului în care cântă Caitlyn, că instrumentalul nu ar fi chiar așa rău, având în vedere că piesa se numește Africa. 

Nane – 911: Nane se pregătește să lanseze primul album din carieră, un album mult așteptat de fanii lui. Îmi place modul în care cântă Nane, e altceva, e așa chill. Dar melodia asta nu m-a prins chiar așa tare. Sunt curioasă cum sună albumul.

Shift ft. Ruby – Urcă și coboară: după ultimele melodii lansate de cei doi (Ruby a intrat la plăcerile vinovate cu Bună, ce mai zici), chiar aveam așteptări de la melodia asta. E nașpa. Versuri de clasa a 5-a, instrumental gen Satra Benz, puțin enervant. Dar a adunat peste 700 mii de vizuzalizări pe YouTube în 5 zile. Sunt curioasă cum evoluează.

Macanache & The Watcher – E ce trebe?: Macanache a devenit viral anul trecut, are rimele la el. L-am văzut și la Airfield Festival și e nebun. Nebun în sensul bun. M-a impresionat interviul ăstaE ce trebe? nu e chiar cea mai faină melodie a lui, îți trebuie o anumită stare. Bine, e lansată de câteva ore, trebuie să mă obișnuiesc cu ea.

Zdob și Zdub – Sunt hoinar, sunt lăutar: trupa chiar azi are concert de aniversare a 20 de ani la Arenele Romane. Îmi place că ei nu s-au schimbat atât de mult, iar muzica lor îmi dă aceeași stare de bine ca pe vremuri.

Cuibul – Orașul: piesa asta e exemplu perfect pentru „muzică românească din alt film”, adică muzică pe care nu o vei auzi niciodată la radiourile comerciale. Trupa formată în 1991 în Chișinău, a lansat albumul cu nr. 8 și primul în limba română, lansat împreună cu Universal Music Romania. Vise Elementare este disponibil pe Deezer.

BONUS: o melodie străină faină, lansată în ultima săptămână