Zilele trecute îi scriam lui Ariel ce muzică faină bagă în vlogurile lui. Azi la birou mi-am luat o pauză de câteva minute să mă uit la vlogul lui de ieri. Și bine am făcut pentru că am auzit din nou ceva foarte tare. Și anume, hiturile Major Lazer reorchestrate de Kaleidoscope Orchestra.

Am scris de multe ori pe blog că ador vioara și se întâmplă să nu îmi placă o melodie comercială, dar să îi ador varianta reorchestrată pe vioară. Acum avem o orchestră completă: vioară, violoncel, trompetă, flaut, chitară, tobe etc. Și sună minunat!

Ca întotdeauna, când dau de o melodie foarte faină, răscolesc canalul de YouTube în căutarea altor melodii faine. Și am găsit: Feel the love (Rudimental ft. John Newman), Mexico (The Staves). Dar cel mai mult îmi place reorchestrarea de mai sus a melodiilor Major Lazer.

Kaleidoscope Orchestra a fost înființată în 2011 de doi absolvenți ai Universității din Manchester, David Tagg-Oram și Steve Pycroft. Aceștia își doresc ca prin muzica lor să se reducă decalajul între muzica electronică și cea clasică. Putem observa că se lansează din ce în ce mai multe astfel de proiecte, unele chiar și în România, Silent Strike colaborând cu Muse Quartet, la fel și Golan în cadrul Grolsch Sound Experiment.

Te las cu Silent Strike și fetele de la Muse Quartet. Nu are o calitate audio extraordinară, dar tot ți se face pielea de găină.