În primăvară mi-a spus o prietenă din Brașov că vine Anathema la ArtMania și că îi așteaptă din 2007, deci nu are cum să lipsească de la acest concert. Și mi-a zis să merg și eu cu ea. Am zis oook, chiar dacă eu nu ascult prea mult rock. Nu atât de mult încât să mă duc la un concert. Între timp, primisem confirmarea de la Airfield Festival și atunci mi-am dat seama că pică în același weekend. Am zis că aia e, nu mă duc în ziua a doua, pierd Blomqvist.

Și vine sfârșitul lunii iulie, apar rockerii în Piața Mare a Sibiului, inclusiv prietenii din Brașov. Înainte de Anathema cânta trupa Saturnus și prietena mea mi-a zis că vrea să îi vadă și pe ei, avertizându-mă că se lasă cu grohăieli. Suuper, exact ce îmi doream. În clipele ălea mă gândeam doar la Blomqvist. Ne-am dus acasă la mine să ne îmbrăcăm pentru că se lăsa frigul, iar eu, ca un fan rock adevărat, mi-am luat o bluză cu Snoopy.

Saturnus Sursă foto: Facebook ArtMania
Saturnus
Sursă foto: Facebook ArtMania

Ajungem în Piața Mare și intră Saturnus pe scenă. Publicul erupe. Eu auzeam doar grohăieli, nu auzeam versuri, serios! Doar ceva ..acolo. Ascultă și tu! După Saturnus urma Anathema și venise momentul să intrăm în marea neagră din fața scenei că no..nu îi mai văzuse din 2007 și altfel e în fața scenei. Pe lângă mine numai pletoși. Și o tipă care avea aparat foto super șmecher și tot concertul a făcut poze în ceață și cu blitz. (?!?!?)

Mi se făcuse pielea de găină de la prima melodie pentru că solistul de la Anathema are o voce foarte faină. Și nu e rock din ăla „obosit” cu grohăieli, e unul din ăla mai chill, mai pe gustul meu. Apoi a intrat pe scenă și tipa din trupă și din nou..am rămas mască de ce voce avea live. Toată lumea din jurul meu cânta vers cu vers. Unii pletoși erau nervoși că nu au pe ce melodii să își miște coada pe acolo.

Anathema Sursă foto: Facebook ArtMania
Anathema
Sursă foto: Facebook ArtMania

La final, am rămas cu o impresie foarte bună pentru că nu îi ascultasem niciodată, nu m-am dus cu așteptări să cânte nu știu ce melodii și astfel mi-au rămas în minte. Dar după două zile de Airfield mi-au ieșit de acolo pentru că rămăsesem setată pe Moonlight Breakfast și Subcarpați, după niște concerte extraordinare.

Săptămâna trecută, la serviciu mă gândeam ce să ascult. Și mi-am amintit de Anathema, am zis hai să încerc să ascult mai mult. Și am ascultat albumul Weather Systems pe repeat!!! M-a rupt în două! Apoi am încercat și Distant Satellites, din nou foarte tare!! Și au intrat în playlistul meu de zi cu zi 🙂

Și uite așa, în marea neagră din Piața Mare a Sibiului din cadrul ArtMania, îmbrăcată în bluză cu Snoopy, am început să ascult Anathema.