În iulie 2016, la 21 de ani, Andreea Părăluță semna cu Atlético Madrid și părăsea ASA Târgu Mureș după șase ani. Ieri, Andreea a devenit campioana Spaniei cu gruparea madrilenă, după un campionat extrem de disputat cu FC Barcelona.

Atlético Madrid este singura echipă neînvinsă în Spania acest sezon, având 24 de victorii și 6 egaluri. A marcat 91 de goluri și a primit 17, principala marcatoare fiind Sonia Bermúdez Tribano cu 32 de goluri. Barcelona, vicecampioana, i-a suflat în ceafă tot sezonul, reușind chiar să o depășească, însă a făcut pași greșiți și au mers la egalitate de puncte până în ultima etapă. Barca a marcat mai multe și a primit mai puține goluri, însă rezultatele directe îi sunt favorabile lui Atlético, care a câștigat partida din tur, iar cea din retur s-a încheiat la egalitate.

Cu 75 de puncte înaintea ultimei etape, Atlético Madrid era obligată să o învingă pe Real Sociedad, în timp ce Barcelona trebuia să o învingă pe Levante și să spere la un pas greșit al echipei madrilene. Pasul greșit a venit însă de la Barca, care a pierdut cu 2-1 în fața lui Levante, iar Atlético sărbătorește câștigarea titlului după victoria cu același scor. Atlético Madrid câștigă primul ei titlu de campioană și scrie istorie, iar Andreea Părăluță este parte din ea!

Andreea Părăluță a apărat poarta lui Atlético Madrid în cinci partide câștigate de echipă și a primit patru goluri.

„Sunt foarte fericită pentru primul meu titlu de campioană și, sper că odată cu acesta să vină mult mai multe trofee. Toată lumea a muncit mult pentru a ajunge aici, știi cum se zice „după muncă, și răsplată!” M-am simțit extraordinar când am văzut câți spectatori au fost la meci, cum au cântat și ne-au susținut. Sincer, nu m-am gândit că o să fie o așa atmosferă, credeam că doar la echipele de băieți se întâmplă, dar aici am văzut cât de iubit este fotbalul și mai ales acest mare club, Atlético de Madrid!

A fost un campionat strâns, cu multe meciuri grele, echipe foarte bune, și se vede că fotbalul feminin în Spania este în ascensiune. Noi am dominat acest campionat, am fost pe primul loc aproape tot timpul, am muncit mult și am avut încredere că putem câștiga acest titlu! Suntem într-un moment bun și sper să continuăm așa și în Cupa Spaniei pentru că ne dorim și acest trofeu. Eu am învățat multe lucruri noi în acest an, simt că am crescut mult în jocul meu, o să continui să muncesc și să învăț în fiecare zi pentru că asta e calea succesului!” a declarat Andreea Părăluță pentru Și fetele joacă fotbal.

__

Foto: Atlético Madrid