Nu am mai avut timp să fac retrospectiva muzicală a săptămânii, însă adun melodiile românești faine lansate în ultimele luni pe o listă pentru un articol pe care îl am în cap. Dar nu am putut să mai aștept cu cele două pe care le-am ascultat în dimineața asta când am ajuns la birou.

Markus Schulz feat. Soundland – Facedown: melodia este produsă de cei mai buni compozitori români ai anului: Ovidiu Baciu și Alex Pelin de la Kazibo, în colaborare cu Markus Schulz, unul dintre cei mai de succes Dj/producători din lume. Iar Soundland este un duo de Dj,  format în anul 2009, probabil cea mai de succes melodie fiind Atât de ușor, alături de Alexandra Ungureanu. Facedown este bestială, m-a cucerit din primele secunde pentru că este exact așa cum trebuie să fie: chill, dar ritmată. E și de vară și de iarnă. Și de mare și de munte. M-a băgat într-o stare perfectă. Clipul este filmat pe Transfăgărășan și o are în rol principal pe Laura Cosoi. Lansarea a avut loc aseară la Bonton Palace și azi dimineață simultan pe toate radiourile. Ceea ce mi se pare foarte tare! Melodia asta e musai să ajungă sus în topuri! Nu ai cum să o ignori și să nu o asculți!

Carla’s Dreams – Te rog: cred că pot să număr pe degetele de la o mână câte melodii nu îmi plac de la Carla’s. Te rog are versuri bune, gen nici prea prea, nici foarte foarte, iar instrumentalul e, din nou, exact așa cum trebuie să fie ceva care să meargă pe repeat în căștile mele. Există o regulă nescrisă: melodiile trebuie să aibă clip! Melodia asta e prea faină, e mai bine că s-a lansat fără clip. Probabil te-ai pierde în povestea clipului (datorită temei melodiei) și versurile ar fi de umplutură. Ori asta trebuie să o asculți și să o simți. Play!